تأثیر ویژگیهای روانشناختی مشتریان بر دسته بندی و انتخاب برند به کمک رویکرد بیزین | ||
نشریه علمی راهبردهای بازرگانی | ||
مقاله 2، دوره 15، شماره 11، شهریور 1397، صفحه 20-35 اصل مقاله (1.08 M) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22070/15.11.20 | ||
نویسندگان | ||
مریم خاکی* 1؛ عبدالحسین کرمپور2 | ||
1دانشگاه شاهد | ||
2دانشگاه مالک اشتر | ||
چکیده | ||
تحقیق حاضر، به تبیین تأثیر ویژگیهای روانشناختی مشتریان بر انتخاب برند با تأکید بر ویژگیهای محصول میپردازد. جامعه آماری این تحقیق مصرف کنندگان مواد و فرآوردههای لبنی در سطح شهر تهران میباشند. با توجه به اینکه حجم جامعه نامحدود و واریانس جامعه هم نامشخص میباشد، از فرمول نمونه گیری برای جامعه نامحدود استفاده شده و حجم نمونه 171 نفر تعیین و با توجه به شیوه نمونه گیری تصادفی بین آنها توزیع گردید. در این تحقیق از دو پرسشنامه محقق ساخته، اولی برای تعیین ویژگیهای محصول و پرسشنامه نهایی برای تبیین تأثیر ویژگیهای روانشناختی بر انتخاب برند با تأکید بر ویژگیهای محصول میباشد، مقدار آلفای کرونباخ برای پرسشنامه اصلی( پرسشنامه دوم) 8/0بود که نشان از پایایی بالای پرسشنامه دارد. برای بررسی فرضیهها از مدل رگرسیون پروبیت چند متغیره بیزی،آزمون فریدمن و رگرسیون خطی چندگانه بهره برداری شد. یافتههای تحقیق نشان داد که ویژگیهای روانشناختی مشتریان شامل شناخت برند، اعتماد به برند، قصد خرید و رضایت از برند بر انتخاب برند موثر بوده همچنین ویژگیهای محصول شامل دارا بودن نشان استاندارد، تازه بودن مواد اولیه، عدم استفاده از مواد نگهدارنده و کیفیت محصول در تأثیر ویژگیهای روانشناختی مشتریان بر انتخاب برند، مؤثر میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
ویژگیهای روانشناختی مشتریان؛ دسته بندی و انتخاب برند؛ ویژگیهای محصول؛ مواد و فرآوردههای لبنی؛ رویکرد بیزین | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 251 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 254 |