تأثیر سیر بر فشار خون در بیماران دیابتی نوع2 | ||
دانشور پزشکی | ||
مقاله 1، دوره 16، شماره 3 - شماره پیاپی 82، شهریور 1388، صفحه 1-6 اصل مقاله (267.87 K) | ||
نویسندگان | ||
دکتر محمد افخمیاردکانی* ؛ دکتر عبدالرزاق کمالیاردکانی | ||
چکیده | ||
مقدمه: فشار خون بالا از ریسک فاکتورهای شایع همراه با دیابت بوده، موجب تشدید عوارض قلبی عروقی که علت اصلی مرگ و میر در بیماران دیابتی است، میگردد. جهت کاهش گلوکز خون و اصلاح فشار خون، رژیمهای غذایی متفاوت و داروهای شیمیایی و گیاهی متعددی وجود دارند. از بین گیاهان دارویی، سیر از زمانهای قدیم جهت کنترل دیابت و کاهش فشار خون مورد توجه قرار گرفتهاست. در این مطالعه، اثر گارسین (قرص سیر محصول شرکت گل دارو) بر روی فشار خون بیماران دیابتی نوع 2 مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه بالینی که به روش قبل و بعد انجام شد، 45 بیمار که مبتلا به دیابت نوع 2 بودند مورد بررسی قرار گرفتند. این بیماران به مدت 4 هفته تحت درمان با قرص گارسین (محصول شرکت گل دارو) روزی سه عدد قرار گرفتند. فشار خون بیماران هنگام شروع مطالعه و در پایان مطالعه اندازهگیری شد. نتایج: قرص سیر (گارسین) به صورت معنادار موجب کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک به ترتیب به میزان 85/12 ± 15/10 و 55/4 ± 5/3 میلیمتر جیوه گردید (001/0 p =). در این مطالعه، رابطه معناداری بین تغییرات فشار خون با سن، جنس، مدت ابتلا به دیابت و نمایه توده بدنی وجود نداشت. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف قرص سیر به میزان 900 میلیگرم در روز در بیماران دیابتی نوع 2 باعث کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک میشود. بنابراین میتوان از قرص سیر در درمان بیماران دیابتی که دارای فشار خون بالا هستند استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
سیر؛ فشار خون؛ دیابت نوع 2 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,453 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 443 |